Onderzoekers

 

Walter Mischel is geboren op 22 februari 1930

Hij is een Amerikaanse psycholoog die gespecialiseerd is in de persoonlijkheid theorie en sociale psychologie .

Hij is de "Robert Johnston Niven hoogleraar Humane Letters" in de afdeling Psychologie van de Universiteit van Columbia .

Mischel werd geboren op 22 februari 1930 te Wenen in Oostenrijk ,

Hij kwam uit een Joodse familie en toen hij 8 jaar oud vluchtte in 1938 samen met zijn ouders naar de Verenigde staten.

Hij groeide op in Brooklyn, New York en studeerde bij George Kelly en Julian Rotter aan de Ohio State University , waar hij zijn doctoraat in de klinische psychologie behaalde in 1956.

In 1968, publiceerde Walter Michel de inmiddels klassieke monografie, Personality and Assessment, die een paradigma crisis in de persoonlijkheidspsychologie dat de agenda van het veld veranderd voor decennia gemaakt.

Het boek aangestipt het probleem in trek beoordeling die werd geïdentificeerd door Allport terug in 1937

In het werk van Walter Mischel bleek studie na studie dat de fundamentele traditionele aanname van de persoonlijkheid theorie door hem niet kon worden ondersteund. Hij onderzocht het gedrag van een individu met betrekking tot een eigenschap  (bijv. nauwgezetheid of gezellig) en kwam er keer op keer achter dat deze bevindingen vaak zeer consistent waren in de meest uiteinlopende andere situaties.

dat het gedrag van een individu met betrekking tot een eigenschap (bijvoorbeeld nauwgezetheid, gezelligheid) is zeer consistent in de meest uiteenlopende situaties.

In plaats daarvan, is uit de analyses van Walter Mischel gebleken  dat het gedrag van het individu, indien je het nauwkeurig bekijkt, zeer sterk afhankelijk van de situatie waarin iemand verkeerd.

Dit dus in de plaats van het voortdurend wijzen naar de verschillende situaties die grote betekenis zouden kunnen hebben.

 

, in plaats van voortdurend in diverse situaties die verschilden in betekenis uitgedrukt.

Walter Mischel heeft volgehouden dat gedrag grotendeels wordt gevormd door de eisen van een bepaalde situatie.

 

Dat mensen handelen op consistente wijze in verschillende situaties,

als gevolg van een onderliggende samenhang van de persoonlijkheidskenmerken, is een mythe.