Digitale tijdperk

Iets over sociale media. Het gebruik is zeer groot momenteel en veel mensen denken niet meer zonder te kunnen. Ook ik moet er niet aan denken dat ik geen contact meer kan hebben met mijn vrouw die aan de andere kant van de wereld is. Nee, ik ben daar dus dankbaar voor, maar tegelijkertijd zie ik de sociale media om me heen bewegen. Op aanraden van mijn vriendin Jaqueline keek ik net naar Hollandse zaken en kijk ik nu naar tegenlicht.

En ik neem van tegenlicht even het volgende over: VPRO zend een programma uit van digitale grootmachten en noemen de uitzending Bureau voor Digitale Sbotage. De 21ste eeuw is een nare eeuw voor mensen met paranoïde schizofrenie. Iedereen zou standaard paranoïde moeten zijn.
Ik heb mijn vriendin gedwongen om een app op haar smartfoon te installeren. Privacy stelt ons in staat te bepalen wie we zijn en wie we willen zijn.
We zijn allemaal digitale slaven in een systeem waarin we leven zegt een topman van de zwendel.

Het is zonder meer het geval dat we overspoeld worden met ongevraagde informatie, maar nog erger is de informatie die men wil aanwenden om geld op het internet te gaan verdienen. We willen mensen afhankelijk gaan maken van systemen en nieuwe producten waar we zogenaamd niet meer buiten zouden kunnen, maar dat is natuurlijk niet zo.

Voorts zie ik het als een zeer groot belang dat we blijven communiceren op een directe manier en dat we niet er van uit zullen gaan dat we alles zelf  kunnen regelen, dat we dat door grote op gelduitzijnde organisaties laten inpakken of dat we ons neerleggen bij een macht die daar mijlenver bovenuit steekt. We kunnen dit dus helemaal zelf bepalen.

 

Weet POZZO  het? (de mens als leider en baas van zichzelf)

Weet LUCKY het? (de mens als slaaf en ondergeschikte van een aander)

Of weet GOD het? (de God-mens die ons werkelijke liefde voorspiegeld